Parsa-ricottasalaatti ja vaahterasiirappivinegrette
Ohueksi höylätystä parsasta syntyy kevään herkullisin salaatti. Pistaasipähkinät ja vaahterasiirappikastike tekevät salaatista täydellisen.
Ainekset
Vinegrette:
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1/2 rkl Dijon-sinappia
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Salaatti:
- 1 nippu vihreää parsaa
- 250 g ricottaa
- 4 rkl pistaasipähkinöitä rouhittuina
Valmistusohje
1. Valmista ensin kastike. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi kastikkeeksi. Jätä maustumaan.
2. Huuhtele ja kuivaa parsat. Napsauta tai leikkaa tyvestä puiseva pala pois. Leikkaa parsat pitkittäin ohuen ohuiksi, pitkiksi viipaleiksi. Tämä onnistuu esimerkiksi hyvän kuorimaveitsen avulla.
3. Laita parsat kulhoon ja lisää ruokalusikallinen kastiketta. Sekoita kastike niin, että se maustaa hyvin kaikki parsaviipaleet. Jaa parsat lautasille tai tarjoiluvadille.
4. Lisää päälle ricotta reiluina nokareina ja ripottele pinnalle pistaasipähkinärouhe. Viimeistele lopulla kastikkeella ja tarjoile.
Vinkki: Parsan saa leikattua kauniiksi, ohuiksi lastuiksi hyvällä kuorimaveitsellä. Pidä parsan nupusta kiinni ja paina parsa leikkuulautaa vasten. Vuole varresta ohuita lastuja ja jätä nuppu kokonaiseksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous