Reseptit

Parsa-ricottasalaatti ja vaahterasiirappivinegrette

Ohueksi höylätystä parsasta syntyy kevään herkullisin salaatti. Pistaasipähkinät ja vaahterasiirappikastike tekevät salaatista täydellisen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vinegrette:

  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 rkl Dijon-sinappia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Salaatti:

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 250 g ricottaa
  • 4 rkl pistaasipähkinöitä rouhittuina

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi kastikkeeksi. Jätä maustumaan.

2. Huuhtele ja kuivaa parsat. Napsauta tai leikkaa tyvestä puiseva pala pois. Leikkaa parsat pitkittäin ohuen ohuiksi, pitkiksi viipaleiksi. Tämä onnistuu esimerkiksi hyvän kuorimaveitsen avulla.

3. Laita parsat kulhoon ja lisää ruokalusikallinen kastiketta. Sekoita kastike niin, että se maustaa hyvin kaikki parsaviipaleet. Jaa parsat lautasille tai tarjoiluvadille.

4. Lisää päälle ricotta reiluina nokareina ja ripottele pinnalle pistaasipähkinärouhe. Viimeistele lopulla kastikkeella ja tarjoile.

Vinkki: Parsan saa leikattua kauniiksi, ohuiksi lastuiksi hyvällä kuorimaveitsellä. Pidä parsan nupusta kiinni ja paina parsa leikkuulautaa vasten.  Vuole varresta ohuita lastuja ja jätä nuppu kokonaiseksi.

X