Reseptit

Parsa-savulohitapakset

13.5.2017 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos
Parsalla ja kylmäsavulohella päällystetyt patonkiviipaleet sopivat alkupalaksi esimerkiksi rieslingin tai cavan kanssa.

Ainekset

1 nippu vihreää parsaa
75 g tuorejuustoa
25 g huoneenlämpöistä voita
suolaa
pippuria
1 rkl sitruunamehua
100 g kylmäsavulohta
1 patonkia
tilliä

Valmistusohje

1. Kuori parsat tarvittaessa. Ohutkuorisia vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria. Taita tyvestä pois puumainen osa. Leikkaa parsoista päät pois. Varsista tehdään parsavoita, päät tulevat kokonaisina leipien päälle.

2. Keitä varret aivan pehmeiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Pane varret tehosekoittimeen ja jauha sileäksi soseeksi. Anna soseen jäähtyä ja lisää sitten tuorejuusto ja voi. Sekoita kuohkeaksi. Mausta parsavoi suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

3. Keitä parsojen päitä 2–3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä, kaada parsat siivilään ja jäähdytä kylmällä vedellä. Kiedo aina kaksi nuppua yhden lohisiivun sisään.

4. Viipaloi patonki ja paahda viipaleet. Levitä reilu kerros parsavoita patonkiviipaleille, aseta päälle parsanyytit ja koristele tillillä.

Lisää pikkusuolaisia parsasta:

Seura_PH_avokadoleipä

Parsaa, avokadoa ja maalaisleipää

Nopeat_parsapiiraat

Nopeat ja gluteenittomat parsapiiraat

parsapiirakat

Parsapiirakat

Kotiliesi.fi: Bruschettat kesäkaalipestolla

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme