Reseptit

Parsa-vihannessalsa

Tuore minttu tuo raikkaan säväyksen parsa-vihannessalsaan.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 avokado
  • 50 g sokeriherneitä
  • 150 g keitettyä vihreää parsaa
  • 1 keskikokoinen punasipuli
  • puolikas kurkku
  • 0.5 dl silputtua, tuoretta minttua

Lisäksi:

  • 3.5 rkl sitruunamehua
  • 2.5 rkl neitsytoliiviöljyä
  • suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Halkaise avokado, poista kivi. Kuori parsat. Keitä tai höyrytä parsoja noin 10 minuuttia.  Ryöppää sokeriherneitä pari minuuttia kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat ja herneet.

2. Pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi ja sekoita keskenään. Mausta salsa sitruunamehulla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoa lihan lisäkkeenä.

Resepti: Lilli Paasikivi

X