Reseptit

Parsa-vuohenjuustofrittata

Parsa ja vuohenjuusto maistuvat herkullisilta italialaisessa munakkaassa eli fritatassa. Munakas maistuu lämpimänä tai hieman jäähtyneenä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g vihreää parsaa
  • 10 munaa
  • 3 rkl kermaa, maitoa tai vettä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl öljyä
  • 120 g vuohenjuustoa

Rucolasalaatti

  • 100 g rucolasalaattia
  • 50 g pinjansiemeniä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele parsat ja katkaise varren alaosasta kovat puumaiset osat pois. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. Valuta ja leikkaa varret paloiksi. Säästä nuput munakkaan pinnalle koristeeksi.

2. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon neste ja mausteet. Kuumenna pannulla öljy ja kaada paloitellut parsanvarret pannulle. Kääntele hetken aikaa ja anna niiden kuumentua. Valuta munaseos parsojen päälle. Vedä munamassaa puulastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin, kunnes munakasseos hieman hyytyy.

3. Murenna vuohenjuusto reiluiksi paloiksi ja ripottele munakkaan pinnalle. Anna hyytyä kannen alla.

4. Huuhdo rucolasalaatti. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Sekoita kulhossa rucola, pinjansiemenet, oliiviöljy ja mausteet.

5. Kun munakas on pinnalta vielä hieman kostea, valuta se leivinpaperoidulle uunipellille tai gratinoi paistinpannulla, jos siinä on uuninkestävä kädensija. Ruskista munakkaan pinta nopeasti kuumien grillivastusten alla, kunnes se saa pinnalta kauniin värin. Leikkaa paloiksi ja tarjoile rucolasalaatin kanssa.

Lisää maukkaita frittata-munakkaita:

982576-frittata2048.jpg

Sieni-pinaattifrittata

961054-parsakaalifrittata.jpg

Parsakaalifrittata

808466-frittata.jpg

Cheddarjuustofrittata

Kotiliesi.fi: Vuohenjuusto-rucolafrittatat

X