
Parsa-vuohenjuustokeitto
Yksinkertaisista aineksista syntyy ihana ja maukas parsakeitto pienellä vuohenjuustotwistillä. Parsa-vuohenjuustokeitto sopii aterian alkuun ja pääruoaksi.
Ainekset
Parsa-vuohenjuustokeitto
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 1 iso jauhoinen peruna (esim. Rosamunda)
- 1 rkl voita
- 1 rkl oliiviöljyä
- n. 7 1/2 dl vettä
- 1 nippu vihreää parsaa
- 150 g pehmeää vuohenjuustoa
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Parsa-vuohenjuustokeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuori ja kuutioi peruna.
2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja kuullota sipulit peh meiksi. Lisää perunat ja paista pari minuuttia. Lisää vedestä sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät ja keitä niitä noin 15 minuuttia.
3. Huuhtele ja kuivaa parsat. Poista parsojen tyvestä valkoinen puiseva pala pois. Leikkaa parsojen nuput talteen myöhempää käyttöä varten.
4. Paloittele vihreät varret ja lisää keittoon ne, sekä loput vedestä ja jatka keittämistä noin 8 minuuttia.
5. Lusikoi kattilaan vuohenjuusto ja basilika. Soseuta keitto tasaiseksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
6. Paista parsan nuppuja paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä minuutin verran.
7. Jaa parsa-vuohenjuustokeitto lautasille ja nostele pinnalle paistetut parsan nuput.
8. Annoksesta riittää kaksi pääruokakokoista ja neljä alkuruokakokoista lautasellista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa on rakastettu sesonkiherkku – katso parhaat käsittelyvinkit ja resepti-ideat!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous