Reseptit

Parsa-vuohenjuustokeitto

Yksinkertaisista aineksista syntyy ihana ja maukas parsakeitto pienellä vuohenjuustotwistillä. Parsa-vuohenjuustokeitto sopii aterian alkuun ja pääruoaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parsa-vuohenjuustokeitto

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 iso jauhoinen peruna (esim. Rosamunda)
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • n. 7 1/2 dl vettä
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Parsa-vuohenjuustokeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna valko­sipuli ja sipuli. Kuori ja kuutioi peruna.

2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja kuullota sipulit peh­ meiksi. Lisää perunat ja paista pari minuuttia. Lisää vedestä sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät ja keitä niitä noin 15 minuuttia.

3. Huuhtele ja kuivaa parsat. Poista parsojen tyvestä valkoi­nen puiseva pala pois. Leikkaa parsojen nuput talteen myöhempää käyttöä varten.

4. Paloittele vihreät varret ja lisää keittoon ne, sekä loput vedestä ja jatka keittämistä noin 8 minuuttia.

5. Lusikoi kattilaan vuohen­juusto ja basilika. Soseuta keitto tasaiseksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

6. Paista parsan nuppuja pais­tinpannulla tilkassa oliiviöljyä minuutin verran.

7. Jaa parsa-vuohenjuustokeitto lautasille ja nostele pinnalle paistetut parsan­ nuput.

8. Annoksesta riittää kaksi pääruokakokoista ja neljä alkuruokakokoista lauta­sellista.

Katso myös: Jos rakastat parsaa, nämä reseptit ovat sinulle! Grillausideat, kastikkeet, piirakat ja salaatit hurmaavat parsan ystävän

Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa on rakastettu sesonkiherkku – katso parhaat käsittelyvinkit ja resepti-ideat!

X