Parsaa, avokadoa ja maalaisleipää
Rapeat parsa-avokadoleivät ovat ihana keväinen huikopala. Ne sopivat myös aterian alkupalaksi.
Ainekset
- 1 nippu vihreää parsaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
- 1 iso kypsä avokado
- 2–3 rkl sitruunamehua
- 2 rkl hienonnettua minttua
- 100 g fetajuustoa murennettuna
- 4–6 isoa viipaletta maalaisleipää
Valmistusohje
1. Leikkaa parsojen tyvestä pois parin sentin pituinen valkea puiseva pala. Huuhtele ja kuivaa parsat ja leikkaa ne viipaleiksi. Jätä nuput hieman pitemmiksi paloiksi.
2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista parsoja 3–4 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada ne lautaselle hetkesi odottamaan.
3. Lusikoi avokadon hedelmäliha kulhoon ja lisää sitruunamehu. Murskaa seos tasaiseksi haarukalla ja mausta hienonnetulla mintulla. Sekoita joukkoon fetamuru.
4. Paahda maalaisleipäviipaleet rapeiksi pannulla tai paahtimessa. Lusikoi leiville avokado-fetatahnaa ja lisää päälle parsat. Tarjoile heti.
Katso myös:
Parsapiirakat, Ruoka.fi
Parsa-pähkinäsalaatti, Ruoka.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous