Reseptit

Parsaa, avokadoa ja maalaisleipää

Rapeat parsa-avokadoleivät ovat ihana keväinen huikopala. Ne sopivat myös aterian alkupalaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • 1 iso kypsä avokado
  • 2–3 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hienonnettua minttua
  • 100 g fetajuustoa murennettuna
  • 4–6 isoa viipaletta maalaisleipää

Valmistusohje

1. Leikkaa parsojen tyvestä pois parin sentin pituinen valkea puiseva pala. Huuhtele ja kuivaa parsat ja leikkaa ne viipaleiksi. Jätä nuput hieman pitemmiksi paloiksi.

2. Kuumenna  oliiviöljy paistinpannulla ja paista parsoja 3–4 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada ne lautaselle hetkesi odottamaan.

3. Lusikoi avokadon hedelmäliha kulhoon ja lisää sitruunamehu. Murskaa seos tasaiseksi haarukalla ja mausta hienonnetulla mintulla. Sekoita joukkoon fetamuru.

4. Paahda maalaisleipäviipaleet rapeiksi pannulla tai paahtimessa. Lusikoi leiville avokado-fetatahnaa ja lisää päälle parsat. Tarjoile heti.

Katso myös:
Parsapiirakat, Ruoka.fi
Parsa-pähkinäsalaatti, Ruoka.fi
Bruschettat kesäkaalipestolla, Kotiliesi.fi

X