Reseptit

Parsaa italialaisittain

Italialaisittain mozzarellalla ja pecorinoraasteella gratinoidut parsat syntyvät todella nopeasti arjen iltaruoaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 nippua vihreää parsaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl hienonnettua oreganoa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 dl pecorinojuustoa raastettuna
  • 2 palloa bufalamozzarellaa
  • kourallinen tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuivaa parsat. Napsauta tai leikkaa tyvestä puiseva pala pois. Lado parsat uunivuokaan.

2. Sekoita kerman joukkoon oregano, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä raastettu pecorino. Levitä seos parsojen päälle. Revi pinnalle mozzarellat.

3. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

4. Viimeistele tuoreella basilikalla.

X