Reseptit

Parsaa ja jättikatkarapuja grillissä

4.5.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Parsasta, retiiseis­tä ja jättikatka­ravunpyrstöistä syntyy nopea, raikas ja kevyt kevätruoka alta aikayksikön!

Ainekset

Parsaa ja jättikatkarapuja grillissä:

2 nippua vihreää parsaa
1 nippu retiisejä
400 g jättikatkaravun pyrstöjä
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 sitruunan mehu
3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
1 vihreä chilipalko hienonnettuna

Tarjoiluun:

4 rkl valkosipulivoita

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuivaa parsat sekä retiisit. Leikkaa tai taita parsojen tyvestä vaalea puisevapala pois. Poista retiiseistä lehdetja juuri. Valuta jättikatkaravunpyrstöt lävikössä.

2. Kääntele kulhossa parsojen, retiisien ja rapujen joukkoon oliiviöljy, suola, mustapippuri, sitruunan mehu, tilli ja hienonnettu chili.

3. Pakkaa parsat, retiisit ja ravut folionyytteihin tai lado ne valurautapannuun. Grillaa nyyttejä 10-15 minuuttia tai paahda raaka-aineita pannulla kunnes ne saavat väriä.

4. Viimeistele ruoka-annokset valkosipulilla maustetulla maustevoilla.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme