Reseptit

Parsaa ja kananmunaa

Tämä Teresan uunissa valmistuva parsa-kananmunakuppi on helppo ja herkullinen.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12-16 kypsää parsannuppua
  • 4 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • muutama lehti rucolaa
  • 20 g parmesaania lastuina
  • voita tai öljyä vuokien voiteluun

Valmistusohje

Reseptin idea on tarjoilla parsaa ja kananmunaa kullekin syöjälle omasta annoskupista.

1. Voitele neljä noin 1,5 dl vetoista uuninkestävää annosvuokaa tai kahvikuppia kevyesti voilla.

2. Pudota jokaiseen pari kypsää parsannuppua ja riko päälle kananmunat. Mausta pinta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

3. Nosta vuoat 150 asteiseenuuniin ja kypsennä noin 12 minuuttia tai kunnes kananmuna on juuri ja juuri hyytynyt.

4. Ota vuoat uunista ja lisää päälle loput parsannuput. Viimeistele vielä rucolalla ja parmesaanilastuilla. Tarjoile heti.

X