Reseptit

Parsaa ja kananmunaa

21.5.2013 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Tämä Teresan uunissa valmistuva parsa-kananmunakuppi on helppo ja herkullinen.

Ainekset

12-16 kypsää parsannuppua
4 kananmunaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
muutama lehti rucolaa
20 g parmesaania lastuina
voita tai öljyä vuokien voiteluun

Valmistusohje

Reseptin idea on tarjoilla parsaa ja kananmunaa kullekin syöjälle omasta annoskupista.

1. Voitele neljä noin 1,5 dl vetoista uuninkestävää annosvuokaa tai kahvikuppia kevyesti voilla.

2. Pudota jokaiseen pari kypsää parsannuppua ja riko päälle kananmunat. Mausta pinta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

3. Nosta vuoat 150 asteiseenuuniin ja kypsennä noin 12 minuuttia tai kunnes kananmuna on juuri ja juuri hyytynyt.

4. Ota vuoat uunista ja lisää päälle loput parsannuput. Viimeistele vielä rucolalla ja parmesaanilastuilla. Tarjoile heti.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme