21.5.2012

Parsaa ja katkarapuja parmesaanileivällä

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
2 munaa
2 dl maitoa
0.5 dl parmesaaniraastetta

paistamiseen:

voita tai oliiviöljyä

päälle:

250 g vihreää parsaa
vettä
suolaa
2 öljyyn säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia
12 jättikatkaravun- tai tiikeriravunpyrstöä
4 rkl seesaminsiemeniä
oliiviöljyä
tuoretta basilikaa tai muita yrttejä
sitruuna-avokadoöljyä

Valmistusohje

Tuore parsa sopii myös leivälle. Tässä reseptissä parsa tarjoillaan katkarapujen ja parmesaaninmakuisen leivän kanssa.

1. Pane leipäviipaleet laakeaan astiaan. Sekoita munat, maito ja parmesaaniraaste keskenään. Kaada neste leipäviipaleiden päälle ja anna imeytyä niihin. Kuumenna voi tai oliiviöljy paistinpannussa. Lisää leipäviipaleet ja paista ne molemmilta puolilta kauniin värisiksi.

2. Kuori ja paloittele parsat. Poista pieni pala tyvipäästä. Kiehauta parsanpalat miedosti suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit.

3. Sulata ja kuivaa katkaravut. Kierittele ne seesaminsiemenissä ja paista pikaisesti oliiviöljyssä.

4. Sekoita parsanpalat ja tomaattikuutiot keskenään. Levitä seos leiville. Nosta päälle katkaravut ja koristele basilikalla tai muilla yrteillä. Tarjoa salaatin kanssa.