8.5.2012

Parsaa ja seesamikastiketta

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4-5 nippua vihreää parsaa
vettä
suolaa, sokeria

kastike:

2 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
1-2 rkl ranskalaista sinappia
2 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
sokeria tai hunajaa
silputtua kevätsipulia

Valmistusohje

Parsaa ja seesamikastiketta reseptin kastike saa makunsa oliiviöljystä, sitruunamehusta, ranskalaisesta sinapista ja paahdetuista seesaminsiemenistä.

1. Leikkaa parsoista tarvittaessa pois pieni pala kannasta. Ohuita vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria. Keitä parsoja pari minuuttia tai kunnes ne ovat vielä napakoita rakenteeltaan. Käytä suolaa 2 tl/vesilitra ja lisää keitinveteen myös ripaus sokeria. Valuta parsat ja aseta tarjoiluvadille.

2. Sekoita kastike öljystä, sitruunamehusta, sinapista ja seesaminsiemenistä. Lisää makeutta makusi mukaan. Lusikoi kastike parsojen päälle, silppua pinnalle ruohosipulia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi