Reseptit

Parsaa, jättikatkarapuja ja sitruunaa pannulla

Tämä ruoka syntyy nopeasti ja helposti. Uunissa paahdetut jättikatkaravut ja parsan varret eivät kaipaa rinnalleen muuta kuin raikkaan salaatin ja hyvää maalaisleipää.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 2 sitruunaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl korianterinsiemeniä murskattuina
  • 400 g jättikatkaravunpyrstöjä
  • 1 dl hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuivaa parsat. Napsauta tai leikkaa tyvestä puiseva pala pois. Levitä parsat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Viipaloi toinen sitruuna ja lado viipaleet parsojen väleihin.

2. Mausta oliiviöljy suolalla, mustapippurilla, korianterinsiemenillä ja puolikkaan sitruunan mehulla. Pirskottele puolet kastikkeesta parsojen ja sitruunaviipaleiden pinnalle. Paahda 225-asteisessa uunissa ylätasolla noin kahdeksan minuuttia.

3. Laita ravut kulhoon ja kaada päälle loput kastikkeesta ja jätä hetkeksi maustumaan. Lisää ravut pellille ja jatka paahtamista vielä viisi minuuttia.

4. Ripottele pinnalle hienonnettu korianteri ja purista päälle puolikkaan sitruunan mehu. Tarjoile ruoka hyvän leivän kera.

X