Reseptit

Parsaa vietnamilaisittain

Tarjoa vokissa pikapaistettu parsa alkuruokana sellaisenaan tai grillatun broilerin tai kalan lisukkeena.

Teksti:
taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 nippua ohutta, vihreää parsaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl tummaa seesamiöljyä
  • ripaus sormisuolaa

kastike

  • 1 chili
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 limetin mehu
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa

päälle

  • 1-2 kevätsipulia
  • 2 rkl suolapähkinöitä
  • tuoretta minttua ja korianteria
  • ituja

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike sekoittamalla silputtu chili ja valkosipulinkynnet muihin aineksiin. Sekoittele kunnes sokeri on liuennut.

2. Katkaise parsoista pois puumainen tyvi. Kuumenna öljyt vokissa tai isolla pannulla. Paista parsoja kuumalla pannulla 2–3 minuuttia tai kunnes ne ovat juuri ja juuri pehmenneet. Parsojen rakenne saa olla napakka. Lisää pannulle puolet kastikkeesta ja kuumenna nopeasti.

3. Nosta parsat lautasille ja lusikoi päälle loput kastikkeesta. Lisää päälle rouhitut suolapähkinät, silputut sipulit, yrtit ja idut.

Ihanat parsaherkut teet myös näillä ohjeilla:

Grillattu_peruna_halloumisalaatti

Grillattu peruna-parsa-halloumisalaatti

paistettua parsaa ja tomaattisalsaa

Paistetut parsat ja tomaattisalsa

grillattu parsa

Grillattu parsa

Kotiliesi.fi: Grillattua pancettaparsaa

X