Parsaa vietnamilaisittain
Tarjoa vokissa pikapaistettu parsa alkuruokana sellaisenaan tai grillatun broilerin tai kalan lisukkeena.
Ainekset
- 2 nippua ohutta, vihreää parsaa
- 2 rkl öljyä
- 2 tl tummaa seesamiöljyä
- ripaus sormisuolaa
kastike
- 1 chili
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 limetin mehu
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl vettä
- 1 rkl sokeria
- ripaus suolaa
päälle
- 1-2 kevätsipulia
- 2 rkl suolapähkinöitä
- tuoretta minttua ja korianteria
- ituja
Valmistusohje
1. Valmista ensin kastike sekoittamalla silputtu chili ja valkosipulinkynnet muihin aineksiin. Sekoittele kunnes sokeri on liuennut.
2. Katkaise parsoista pois puumainen tyvi. Kuumenna öljyt vokissa tai isolla pannulla. Paista parsoja kuumalla pannulla 2–3 minuuttia tai kunnes ne ovat juuri ja juuri pehmenneet. Parsojen rakenne saa olla napakka. Lisää pannulle puolet kastikkeesta ja kuumenna nopeasti.
3. Nosta parsat lautasille ja lusikoi päälle loput kastikkeesta. Lisää päälle rouhitut suolapähkinät, silputut sipulit, yrtit ja idut.
Ihanat parsaherkut teet myös näillä ohjeilla:
Grillattu peruna-parsa-halloumisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous