Parsakaali-mantelipasta
Manteli tuo lempeää makua tähän maukkaaseen kasvispastaan.
Ainekset
- 500 g parsakaalia
- 300 g pastaa, esim. fusillia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 dl ruskeita manteleita
- 1/4 tl kuivattuja chilihiutaleita
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 50 g pecorinojuustoa
Gremolata:
- 2 luomusitruunan kuoret raasteena
- 2 valkosipulinkynttä raasteena
- 1 luomusitruunan mehu
- 1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
- 3 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Pilko parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori ja pilko myös varsi. Keitä parsakaaleja 2 minuuttia suolalla maustetussa runsaassa vedessä. Nosta parsakaalit reikäkauhalla lautaselle ja lisää pasta ja keitä se napakan kypsäksi.
2. Valmista gremolata. Sekoita sitruunankuoriraaste ja valkosipulinkynsiraaste sekä sitruunan mehu ja lehtipersilja. Lisää joukkoon 3 ruokalusikallista öljyä.
3. Lämmitä pannulla ruokalusikallinen öljyä ja lisää joukkoon keitetyt parsakaalit. Paista minuutin ajan. Valuta pasta, mutta säästä puoli desiä keitinlientä.
4. Rouhi mantelit ja lisää ne pannulle pastan, mausteiden ja gremolatan kanssa. Lisää pastan keitinliemi. Sekoita hyvin. Höylää juusto lastuiksi ja tarjoile pastan kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous