Reseptit

Parsakaali-mantelipasta

Manteli tuo lempeää makua tähän maukkaaseen kasvispastaan.

Teksti:
KATRI SCHRÖDER
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g parsakaalia
  • 300 g pastaa, esim. fusillia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl ruskeita manteleita
  • 1/4 tl kuivattuja chilihiutaleita
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 50 g pecorinojuustoa

Gremolata:

  • 2 luomusitruunan kuoret raasteena
  • 2 valkosipulinkynttä raasteena
  • 1 luomusitruunan mehu
  • 1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Pilko parsakaali pieniksi ku­kinnoiksi. Kuori ja pilko myös varsi. Keitä parsakaaleja 2 mi­nuuttia suolalla maustetussa runsaassa vedessä. Nosta parsa­kaalit reikäkauhalla lautaselle ja lisää pasta ja keitä se napakan kypsäksi.

2. Valmista gremolata. Sekoita sitruunankuoriraaste ja valko­sipulinkynsiraaste sekä sitruu­nan mehu ja lehtipersilja. Lisää joukkoon 3 ruokalusikallista öl­jyä.

3. Lämmitä pannulla ruokalusi­kallinen öljyä ja lisää joukkoon keitetyt parsakaalit. Paista mi­nuutin ajan. Valuta pasta, mutta säästä puoli desiä keitinlientä.

4. Rouhi mantelit ja lisää ne pan­nulle pastan, mausteiden ja gre­molatan kanssa. Lisää pastan kei­tinliemi. Sekoita hyvin. Höylää juusto lastuiksi ja tarjoile pastan kera.

X