Reseptit

Parsakaalipasta

Parsakaali taipuu myös pastaan. Valmista vaikkapa illalliseksi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parsakaalipasta

  • 250 g parsakaalia
  • vettä
  • suolaa
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • 2 dl kuivaa ja hapokasta valkoviiniä, esim. pinot grigio
  • 2 dl ranskankermaa
  • kourallinen emmentaljuustoraastetta

Lisäksi:

  • pastaa
  • vettä
  • suolaa

Valmistusohje

Parsakaalipasta valmistuu näin.

Jaa parsakaali kukinnoiksi ja paloittele parsakaalin varsi. Höyrytä parsakaalinpalat vähässä, miedosti suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi (al dente).

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy pannussa, lisää valkosipuli ja kuullota sitä hetki. Lisää valkoviini sekä ranskankerma ja sekoita hyvin. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Sekoita valutetut parsakaalinpalat muiden aineiden joukkoon.

Keitä spagetti tai muu pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi (al dente). Tarjoa kastike valutetun pastan kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Vihreä kasvispasta

X