10.3.2014

Parsakeitto Strömsön tapaan

Teksti: Inga Aaltonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

500 g tuoretta vihreää parsaa
hienoksi hakattua sipulia
1 rkl voita
puolikas valkosipulinkynttä
6 dl kalalientä
2 dl vispikermaa
1 rkl sitruunan mehua
suolaa
vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

Tämä herkullinen parsakeiton resepti on television Strömsö -ohjelmasta tutun Michael Björklundin käsialaa.

Valmista parsakeitto Michaelin ohjeella näin:

Kuori parsat. Leikkaa niiden nuppupäästä noin 4 cm:n mittainen pala. Kasta nuput nopeasti ensin kiehuvaan, sitten kylmään veteen ja valuta.

Kuullota sipulisilppu voissa ja purista pala valkosipulinkynttä mausteeksi. Lisää parsan kuoret ja paloittele joukkoon parsan varret, joista nuppuosa on poistettu.  Lisää kalaliemi ja anna keiton kiehahtaa. Lisää kerma, soseuta keitto sauvavatkaimella ja siivilöi se. Mausta keitto sitruunasta puristetulla mehulla, suolalla ja valkopippurilla.

Aseta lautasille ennen tarjoilua tillillä maustetut lohitartarit ja vihreät parsannuput. Vaahdota kuuma parsakeitto sauvavatkaimella ja jaa lautasille.