Reseptit

Parsamousse

Pieni annos lempeää parsamoussea on lusikoitu cocktailaseihin.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g vihreää tankoparsaa
  • 2 liivatelehteä
  • 1 dl kanalientä
  • 2 dl vispikermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • sitruunamehua

koristeeksi:

  • parsannuppuja

Valmistusohje

 

1. Kuori parsat ja keitä kypsiksi suolalla ja sokeriripauksella maustetussa vedessä. Jäähdytä kylmän, juoksevan veden alla. Soseuta parsat monitoimikoneessa.
2. Anna liivatelehtien pehmitä kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Liuota liivatteet kuumaan kanaliemeen. Anna jäähtyä. Yhdistä kermavaahto ja liivateliuos parsasoseeseen. Mausta seos. Lusikoi seos cocktaillaseihin. Anna hyytyä jääkaapissa.

X