Parsapelti
Parsa jos mikä sopii muodikkaaseen uunipeltiruokaan. Tarjoa lisänä rapeakuorista maalaisleipää.
Ainekset
Parsapelti
- 1 nippu vihreää parsaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl sormisuolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- mustapippuria
- 6-8 minitomaattia
- 2-4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
- 1 pallo mozzarellaa
- basilikaa
Valmistusohje
Parsapelti tehdään näin:
1. Käsittele ensin parsat. Poista parsoista sentin pala tyvestä ja kuori tarvittaessa. Ohutkuorista vihreää parsaa ei tarvitse kuoria. Pane parsat uunipellille. Lisää öljy, sormisuola ja sitruunamehu. Kääntele parsoja, niin ne öljyyntyvät kauttaaltaan.
2. Mausta parsapelti. Rouhaise päälle mustapippuria. Lisää puolitetut tomaatit. Mausta myös ne pippurilla ja suolalla. Puolita kinkkuviipaleet pitkittäin ja pyöräytä viipaleet parille kierteelle ja pane parsojen päälle.
3. Kypsennä parsoja ja kinkkuviipaleita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys ja jatka parsapellin kypsennystä tarvittaessa.
4. Ota parsapelti pois uunista. Revi päälle mozzarellaa ja koristele ruoka basilikalla. Nosta uuniparsat tarjolle suoraan pöytään. Parsapellin kanssa maistuu tuore maalaisleipä.
Lisää kivoja parsaherkkuja:
Vadelmia, parsaa ja ilmakuivattua kinkkua
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous