Reseptit

Parsapelti

Parsa jos mikä sopii muodikkaaseen uunipeltiruokaan. Tarjoa lisänä rapeakuorista maalaisleipää.

Teksti:
taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parsapelti

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl sormisuolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria
  • 6-8 minitomaattia
  • 2-4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 1 pallo mozzarellaa
  • basilikaa

Valmistusohje

Parsapelti tehdään näin:

1. Käsittele ensin parsat. Poista parsoista sentin pala tyvestä ja kuori tarvittaessa. Ohutkuorista vihreää parsaa ei tarvitse kuoria. Pane parsat uunipellille. Lisää öljy, sormisuola ja sitruunamehu. Kääntele parsoja, niin ne öljyyntyvät kauttaaltaan.

2. Mausta parsapelti. Rouhaise päälle mustapippuria. Lisää puolitetut tomaatit. Mausta myös ne pippurilla ja suolalla. Puolita kinkkuviipaleet pitkittäin ja pyöräytä viipaleet parille kierteelle ja pane parsojen päälle.

3. Kypsennä parsoja ja kinkkuviipaleita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys ja jatka parsapellin kypsennystä tarvittaessa.

4. Ota parsapelti pois uunista. Revi päälle mozzarellaa ja koristele ruoka basilikalla. Nosta uuniparsat tarjolle suoraan pöytään. Parsapellin kanssa maistuu tuore maalaisleipä.

Lisää kivoja parsaherkkuja:

Parsa-vadelma-kinkkusalaatti

Vadelmia, parsaa ja ilmakuivattua kinkkua

parsaa, pestoa ja uppomunia

Parsaa, kurpitsansiemenpestoa ja uppomunia

parsa-vihannessalsa

Parsa-vihannessalsa

Kotiliesi.fi: Parsaa ja kinkkua

X