Parsapiirakat
Juustolla mehevöitetyt pienet parsapiirakat maistuvat kevään juhlapöydässä tai pikkuruokana salaatin kanssa.
Ainekset
Pohjat
- 100 g rasiamargariinia
- 3 dl hiivaleipävehnäjauhoja
- ¼ tl leivinjauhetta
- 2-3 kpl keitettyä porkkanaa
Täyte
- 600 g vihreitä parsoja
- 200 g purjoa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1-2 rkl vettä
- 2 dl kevytmaitoa
- maissitärkkelystä
- 2 kananmunaa
- 1 dl voimakasta juustoraastetta
- ¼-½ tl suolaa
- ¼-½ tl raastettua muskottipähkinää
- ¼-½ tl rouhittua pippuria
Valmistusohje
1. Nypi rasva ja jauho-leivinjauheseos murumaiseksi ja lisää soseutettu porkkana. Anna taikinan vetäytyä viileässä.
2. Kuori parsanvarret ja leikkaa pois kuivat tyvet. Puhdista purjo huolellisesti ja pilko.
3. Kuullota purjoa hetki öljyssä, ja lisää pilkotut parsat hetkeksi kypsymään, lisää pannuun tarvittaessa tilkka vettä.
4. Sekoita maito, tärkkelys, munat, juustoraaste ja mausteet keskenään.
5. Jaa taikina 8:aan osaan ja vuoraa sillä öljytyt pikkuvuoat (halkaisija noin 10 cm), täytä parsa-purjoseoksella ja jaa munamaito piirasvuokiin.
6. Paista parsapiirakoita 180 asteessa parikymmentä minuuttia ja tarjoa pikkuruokana salaatin kanssa.
920 kJ (220 kcal)/1 annos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous