Parsatäytteiset lohirullat
Tuore parsa antaa lohirulliin vastustamatonta makua. Tarjoile valmiit rullat salaatin ja perunoiden kera.
Ainekset
- 1 nippu nippu tuoretta parsaa
- vettä
- mineraalisuolaa
- 600 g lohifileetä (noin)
- yhden sitruunan mehu
- 1 tl mineraalisuolaa
- 0.5 tl sitruunapippuria
- 2.5 dl ruokakermaa (rasvaa 5–7 %)
- ripaus mineraalisuolaa
- ripaus valkopippuria
Valmistusohje
Lohirullat täytetään kauden herkulla, tuoreella parsalla.
Kuori parsat ja keitä niitä miedosti mineraalisuolalla maustetussa vedessä 3–5 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Valuta parsat ja leikkaa ne kahteen osaan.
Leikkaa lohifileestä vinottain ohuita viipaleita tai osta kala valmiina viipaleina. Levitä kalaviipaleet alustalle ja mausta ne sitruunamehulla, mineraalisuolalla sekä sitruunapippurilla sitruunapippurilla.
Pane kunkin lohiviipaleen päälle kaksi katkaistua parsaa ja kääri viipaleet rullalle. Nosta lohirullat uunivuokaan. Kaada ruokakerma päälle ja ripottele mausteeksi mineraalisuolaa
sekä valkopippuria.
Kypsennä lohirullia 175 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.
Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous