Reseptit

Parsatäytteiset lohirullat

Tuore parsa antaa lohirulliin vastustamatonta makua. Tarjoile valmiit rullat salaatin ja perunoiden kera.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 nippu nippu tuoretta parsaa
  • vettä
  • mineraalisuolaa
  • 600 g lohifileetä (noin)
  • yhden sitruunan mehu
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 0.5 tl sitruunapippuria
  • 2.5 dl ruokakermaa (rasvaa 5–7 %)
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus valkopippuria

Valmistusohje

Lohirullat täytetään kauden herkulla, tuoreella parsalla.

Kuori parsat ja keitä niitä miedosti mineraalisuolalla maustetussa vedessä 3–5 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Valuta parsat ja leikkaa ne kahteen osaan.

Leikkaa lohifileestä vinottain ohuita viipaleita tai osta kala valmiina viipaleina. Levitä kalaviipaleet alustalle ja mausta ne sitruunamehulla, mineraalisuolalla sekä sitruunapippurilla sitruunapippurilla.

Pane kunkin lohiviipaleen päälle kaksi katkaistua parsaa ja kääri viipaleet rullalle. Nosta lohirullat uunivuokaan. Kaada ruokakerma päälle ja ripottele mausteeksi mineraalisuolaa
sekä valkopippuria.

Kypsennä lohirullia 175 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.

Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

X