17.3.2014

Parsatäytteiset lohirullat

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 nippu nippu tuoretta parsaa
vettä
mineraalisuolaa
600 g lohifileetä (noin)
yhden sitruunan mehu
1 tl mineraalisuolaa
0.5 tl sitruunapippuria
2.5 dl ruokakermaa (rasvaa 5–7 %)
ripaus mineraalisuolaa
ripaus valkopippuria

Valmistusohje

Lohirullat täytetään kauden herkulla, tuoreella parsalla.

Kuori parsat ja keitä niitä miedosti mineraalisuolalla maustetussa vedessä 3–5 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Valuta parsat ja leikkaa ne kahteen osaan.

Leikkaa lohifileestä vinottain ohuita viipaleita tai osta kala valmiina viipaleina. Levitä kalaviipaleet alustalle ja mausta ne sitruunamehulla, mineraalisuolalla sekä sitruunapippurilla sitruunapippurilla.

Pane kunkin lohiviipaleen päälle kaksi katkaistua parsaa ja kääri viipaleet rullalle. Nosta lohirullat uunivuokaan. Kaada ruokakerma päälle ja ripottele mausteeksi mineraalisuolaa
sekä valkopippuria.

Kypsennä lohirullia 175 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.

Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi