Pashajäädyke
Pashajäädyke kokoaa yhteen pashasta tutut maut: rahkan, appelsiinin ja sitruunan sekä hillotut appelsiininkuoret. pääsiäisjäädykkeessä. Lisäksi voit tehdä vadelmakastiketta tai tarjota vadelmat sellaisenaan jäädykkeen kanssa.
Ainekset
Pashajäädyke
- 4 dl vispi- tai kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 keltuaista
- 1 1/4 dl sokeria
- 200 g rahkaa
- 200 g appelsiinituorejuustoa
- 1 dl hillottua appelsiininkuorta
- 1 luomusitruunan raastettu kuori
- 3 rkl sitruunamehua
Kastike
- 5 dl vadelmia
- 2 rkl vettä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl tomusokeria
Valmistusohje
Pashajäädyke tehdään helposti näin:
1. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Erottele keltuaiset toiseen kulhoon, lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Kääntele keltuaisseos kermavaahtoon. Yhdistä rahka ja tuorejuusto, lisää jäädykeseokseen.
2. Hakkaa hillottu appelsiininkuori pieneksi silpuksi. Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu. Sekoita ainekset jäädykeseokseen.
3. Kaada massa 1 1/2 litran vetoiseen vuokaan. Peitä foliolla ja pakasta vähintään 4 tunnin ajan.
4. Kiehauta vadelmat ja vesi. Siivilöi pois siemenet. Kaada kastike takaisin kattilaan. Lisää sitruunamehu ja tomusokeri. Kiehauta ja kaada kastike tarjoiluastiaan.
5. Ota pashajäädyke jääkaappiin noin 1 tunti ennen tarjoamista. Kumoa vadille tai annostele suoraan jälkiruokamaljoihin.
Katso myös: Pashanmakuinen jäädyke
Katso myös Kotiliesi.fi: Mango-limettijäädyke
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous