
Passionhedelmä-maitosuklaatorttu
Passionhedelmän kirpeys ja suklaan tummuus toimivat yhdessä loistavasti. Valmis passionhedelmä-maitosuklaatorttu koristellaan vielä vadelmilla ja rapeilla kauralastuilla.
Ainekset
Mantelimarengit:
- 5 valkuaista
- 100 g (1,2 dl) sokeria
- 240 g mantelijauhetta
- 250 g (4,2 dl) tomusokeria
täyte:
- 2.5 dl kuohukermaa
- 200 g (2 dl) sokeria
- 1 dl soseutettua passionhedelmää
- 2.5 dl ranskankermaa
kuorrutus:
- 4 dl kuohukermaa
- 400 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 65 %)
koristeeksi:
- vadelmia ja rapeita ohuita lastuja, esim. kauralastuja
Valmistusohje
Passionhedelmä-maitosuklaatortun reseptillä valmistat 3-4 torttua, joista riittää noin 20 annokseen.
Vaahdota marenkeja varten sokeri ja valkuaiset. Siivilöi mantelijauhe-tomusokeriseos joukkoon.
Levitä seos leivinpaperille 15 x 40 cm:n levyiksi. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pohjat ovat rapeita. Taikinasta tulee 6–8 levyä eli 3–4 torttua. Pohjat voi tehdä hyvissä ajoin ja säilyttää kuivassa ilmavassa paikassa.
Kiehauta passionhedelmistä tehty sose, kerma ja sokeri. Lisää joukkoon ranskankerma. Sulata maitosuklaa ja sekoita passionseokseen. Anna täytteen jäähtyä. Levitä täyte ohuiksi kerroksiksi mantelimarenkien väliin niin, että päällimmäiseksi jää täytettä.
Kuorrutus: Kiehauta kerma ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja levitä täyte tasaisesti tortun päälle. Koristele torttu vadelmilla ja rapeilla ohuilla lastuilla, esimerkiksi kauralastuilla.
Kommentit
Ainekset listassa ei mainita täytteen kohdalla maitosuklaata. Itse ohjeessa kuitenkin sulatetaan maitosuklaa ja sekoitetaan passionhedelmän kanssa. Onko kuorrutukseen listattu 400g suklaata pelkästään kuorrutukseen, vai laitetaanko siitä osa täytteeseen?
Kommentit
Ainekset listassa ei mainita täytteen kohdalla maitosuklaata. Itse ohjeessa kuitenkin sulatetaan maitosuklaa ja sekoitetaan passionhedelmän kanssa. Onko kuorrutukseen listattu 400g suklaata pelkästään kuorrutukseen, vai laitetaanko siitä osa täytteeseen?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous