Reseptit

Passionpavlova

Unelmankevyt passionpavlova on simppeli mutta juhlava kakku. Pavlovan marenkipohjasta ylijäävät keltuaiset käytetään täytteen sitruunakiisseliin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/ Otavamedia

Passionpavlova hehkuu kevään värejä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • tilkka sitruunamehua

kiisseli:

  • 4 keltuaista
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 0.5 dl sokeria
  • nokare voita
  • 2 dl vispikermaa

pinnalle:

  • 6 passionhedelmää

Valmistusohje

 

1. Vatkaa valkuaiset ensin vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkeaa ja kiiltävää. Levitä marenki leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 25 cm:n pohjaksi. Tee keskelle pohjaa syvennys täytettä varten. Kuivata pohjaa 100-asteisessa uunissa, kunnes se on täysin kypsä ja kevyt.

2. Pane keltuaiset kattilaan. Lisää sokeri, sitruunamehu ja vähän raastettua sitruunankuorta. Kuumenna sekoitellen, kunnes kiisseli sakenee. Lisää nokare voita ja jäähdytä kiisseli. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele sitruunakiisseliin. Levitä täyte pohjan päälle ja lusikoi päälle passionhedelmän lihaa.

X