Reseptit

Pasta Alfredo

31.3.2015 Teksti: Mervi Alatalo Kuvat: Miikka Järvinen & Maija Koski

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Klassiseen pasta alfredoon kuuluu parmesanjuusto ja voi. Resepti on Miikka Järvisen ja Maija Kosken Apukokki Maailmalla- kirjasta, jossa reseptit on suunniteltu yhdessä lasten kanssa tehtäviksi.

Ainekset

500 g pastaa
2 dl parmesaania raastettuna
3 valkosipulinkynttä
50 g voita
2.5 dl kermaa
0.5 tl suolaa
0.5 tl rouhittua mustapippuria
Pari tuoretta persiljan oksaa koristeluun

Valmistusohje

 

Aikuinen: Pane pastan keitinvesi kuumenemaan ja keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi (al dente!) sillä aikaa, kun valmistatte kastikkeen.

Apukokki: Raasta 2 dl parmesaania lautaselle.

Aikuinen: Mittaa valmiiksi voi ja kerma. Kuumenna paistokasari.

Apukokki: Pyörittele voita paistokasarissa, kunnes se on sulanut.

Aikuinen: Kuori ja silppua sillä välin valkosipulinkynnet, lisää ne pannulle ja käännä levy keskilämmölle.

Apukokki: Kuullota valkosipuli voissa.

Aikuinen: Lisää pannuun kerma ja juustoraaste.

Apukokki: Sekoita koko ajan, kunnes juusto on sulanut ja kastike kiehuu.

Yhdessä: Lisätkää suola ja mustapippuri ja kääntäkää levy niin pienelle, että kastike juuri ja juuri kiehuu.

Aikuinen: Valuta kypsä pasta siivilässä ja sekoita kastikkeeseen kahden kauhan avulla.

Apukokki: Nypi koristeeksi hieman persiljaa.

Katso myös:

Roinisten kantarelli-pancettapasta

Sardelli-kaprispasta – Pasta alla Puttanesca

Yrttinen juustopasta

Kotiliesi: Pastaa ja tuoretomaattikastiketta basilikan ja vuohenjuuston kera

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *