31.3.2015

Pasta Alfredo

Teksti: Mervi Alatalo Kuvat: Miikka Järvinen & Maija Koski

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g pastaa
2 dl parmesaania raastettuna
3 valkosipulinkynttä
50 g voita
2.5 dl kermaa
0.5 tl suolaa
0.5 tl rouhittua mustapippuria
Pari tuoretta persiljan oksaa koristeluun

Valmistusohje

Klassiseen pasta alfredoon kuuluu parmesanjuusto ja voi. Resepti on Miikka Järvisen ja Maija Kosken Apukokki Maailmalla– kirjasta, jossa reseptit on suunniteltu yhdessä lasten kanssa tehtäviksi.

Aikuinen: Pane pastan keitinvesi kuumenemaan ja keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi (al dente!) sillä aikaa, kun valmistatte kastikkeen.

Apukokki: Raasta 2 dl parmesaania lautaselle.

Aikuinen: Mittaa valmiiksi voi ja kerma. Kuumenna paistokasari.

Apukokki: Pyörittele voita paistokasarissa, kunnes se on sulanut.

Aikuinen: Kuori ja silppua sillä välin valkosipulinkynnet, lisää ne pannulle ja käännä levy keskilämmölle.

Apukokki: Kuullota valkosipuli voissa.

Aikuinen: Lisää pannuun kerma ja juustoraaste.

Apukokki: Sekoita koko ajan, kunnes juusto on sulanut ja kastike kiehuu.

Yhdessä: Lisätkää suola ja mustapippuri ja kääntäkää levy niin pienelle, että kastike juuri ja juuri kiehuu.

Aikuinen: Valuta kypsä pasta siivilässä ja sekoita kastikkeeseen kahden kauhan avulla.

Apukokki: Nypi koristeeksi hieman persiljaa.

Katso myös:

Roinisten kantarelli-pancettapasta

Sardelli-kaprispasta – Pasta alla Puttanesca

Yrttinen juustopasta

Kotiliesi: Pastaa ja tuoretomaattikastiketta basilikan ja vuohenjuuston kera

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi