Reseptit

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma on kotoisin Catanian kaupungista Sisiliasta. Nimensä ruoka on saanut Bellinin Norma-oopperan mukaan. Pääosassa kastikkeessa ovat munakoiso, tomaatit ja sipulit. Viini ja kourallinen basilikaa viimeistelevät maun välimerelliseksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pasta alla Norma

  • 2 munakoisoa
  • 1/2 tl suolaa
  • oliiviöljyä

Kastike

  • 2-3 tomaattia
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl valko- tai punaviiniä
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/4 tl chilihiutaleita
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä
  • 1/2 ruukku basilikaa
  • 2 rkl kapriksia

Lisäksi

  • 400 g pastaa
  • raastettua pecorinojuustoa tai parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Pasta alla Norma tehdään helposti näin:

1. Huuhdo munakoisot ja leikkaa ne reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet työlaudalle ja ripottele niiden pinnalle suolaa. Pyyhi viipaleet kuiviksi vartin kuluttua.

2. Tee munakoison maustuessa kastike. Silppua tomaatit. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia öljyssä pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja viini. Mausta kastike suolalla, sokerilla, chilillä ja mustapippurilla. Anna kastikepohjan hautua hiljalleen vartin ajan.

3. Leikkaa munakoisoviipaleet kuutioiksi. Paista kuutiot kahdessa erässä öljyssä paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Lisää kastikkeeseen ja hauduta edelleen 15 minuuttia. Maista, onko kastikkeessa riittävästi mausteita, ja viimeistele se silputulla basilikalla ja kapriksilla.

4. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pyöräytä kastike kuuman pastan joukkoon. Tarjoile pasta alla Norma heti.

VINKKI: Tarjoa munakoisokastike spagetin, tagliatellen tai kierremakaronien kanssa. Lisää annosten pinnalle reilusti raastettua pecorinoa tai parmesaania. Halutessasi voit myös höystää annokset revityllä mozzarellajuustolla.

Katso myös: Paahdettu munakoisopasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Munakoiso – unohda itkettäminen ja ota haltuun munakoison oikea käsittely ja suositut ohjeet

X