Reseptit

Pasta All'Amatriciana - pekonipasta

Pasta All'Amatriciana on tomaattipohjainen pekonipasta.

Teksti:
Visa Nurmi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g rigatonea tai spagettia
  • 0.5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 180 g pekonia tai savukylkeä (pancetta)
  • 1 cm pätkä chilipalkoa
  • 0.5 l tomaattikastiketta
  • loraus valkoviiniä
  • parmesaania tai pecorino-juustoa

Valmistusohje

Kaada oliiviöljyä pannulle. Kuumenna ja paista chiliä hetki. Lisää silputtu pekoni ja paista ruskeaksi, muttei rapeaksi.  Kaada tomaattikastike ja viini pannulle ja sekaan keitetty ja valutettu putkipasta. Sekoita ja lisää joukkoon juusto.

X