Pastaa, lihapullia ja tomaattikastiketta
Paras tomaattikastike syntyy laadukkaista tölkkitomaateista. Tarjoa kastike itse tehtyjen lihapullien kanssa. Ne voi kypsentää kastikkeessa raakoina tai ruskistaa pannulla ennen kastikkeeseen lisäämistä.
Ainekset
- pussi (400 g) tuoretagliatellea
lihapullat:
- 500 g jauhelihaa
- 1 muna
- 1 dl silputtua persiljaa
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
Tomaattikastike:
- 2 prk säilyketomaatteja
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 silputtu sipuli
- 0.5 tl chilihiutaleita
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 dl valkoviiniä
- 1 kasvisliemikuutio
- suolaa
- pippuria
- ripaus sokeria
Valmistusohje
Kaikki rakastavat pastaa maukkaiden lihapullien ja itse tehdyn tomaattikastikkeen kanssa. Tee tupla-annos lihapullia ja kastiketta, ja pakasta ylimääräiset arki-illan iloksi.
● Tee ensin kastike. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä.
● Lisää chilihiutaleet ja pyree, kuumenna. Kaada kattilaan tomaatit ja valkoviini. Murenna sekaan liemikuutio. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia.
● Sekoita lihapullataikina ja muotoile taikinasta noin 12 pullaa kostutetuin käsin. Paista pullat öljyssä pinnaltaan ruskeiksi, mutta jätä pullat sisältä raaoiksi. Siirrä lihapullat
jälkikypsymään hiljalleen poreilevaan tomaattikastikkeeseen.
● Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi päälle kastiketta ja lihapullia. Pyöräytä mausteeksi mustapippuria.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous