Reseptit

Pastaa, lihapullia ja tomaattikastiketta

Paras tomaattikastike syntyy laadukkaista tölkkitomaateista. Tarjoa kastike itse tehtyjen lihapullien kanssa. Ne voi kypsentää kastikkeessa raakoina tai ruskistaa pannulla ennen kastikkeeseen lisäämistä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • pussi (400 g) tuoretagliatellea

lihapullat:

  • 500 g jauhelihaa
  • 1 muna
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Tomaattikastike:

  • 2 prk säilyketomaatteja
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 silputtu sipuli
  • 0.5 tl chilihiutaleita
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • suolaa
  • pippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

Kaikki rakastavat pastaa maukkaiden lihapullien ja itse tehdyn tomaattikastikkeen kanssa. Tee tupla-annos lihapullia ja kastiketta, ja pakasta ylimääräiset arki-illan iloksi.

● Tee ensin kastike. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä.
● Lisää chilihiutaleet ja pyree, kuumenna. Kaada kattilaan tomaatit ja valkoviini. Murenna sekaan liemikuutio. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia.
● Sekoita lihapullataikina ja muotoile taikinasta noin 12 pullaa kostutetuin käsin. Paista pullat öljyssä pinnaltaan ruskeiksi, mutta jätä pullat sisältä raaoiksi. Siirrä lihapullat
jälkikypsymään hiljalleen poreilevaan tomaattikastikkeeseen.
● Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi päälle kastiketta ja lihapullia. Pyöräytä mausteeksi mustapippuria.

X