pastaa, savulohta ja paistettua sipulia
Reseptit

Pastaa, savulohta ja paistettua sipulia

Paistettu sipuli ja sitruuna antavat tälle savulohi-pastalle ihanan aromin.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g pennepastaa
  • vettä ja suolaa
  • 2 punasipulia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1.5 rkl hunajaa
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • 300 g lämminsavulohta
  • 1 sitruuna

viimeistelyyn:

  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

2. Kuori ja viipaloi punasipulit. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja lisää sipulit. Kuullota niitä hetki ja lisää hunaja. Kiehauta seos ja anna sipuleiden karamellisoitua hunajassa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paloittele savulohi pannulle ja anna sen kuumentua. Älä sekoita, jotta palat eivät hajoa.

3. Halkaise sitruuna ja paahda leikkuupinnat kuivalla paistinpannulla karamellinruskeiksi.

4. Valuta pasta lävikössä ja jaa se lautasille. Lusikoi päälle sipuli-lohiseos ja ripottele pinnalle hienonnettua tilliä. Viimeistele paahdetulla sitruunamehulla ja tarjoile heti.

X