Reseptit

Pastaa timjamitomaattien kera

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8–12 cocktailtomaattia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl sokeria
  • 1 rkl timjaminlehtiä
  • suolaa, mustapippuria

Pastaan

  • 300 g tummaa spagettia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3–4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl silputtua lehtipersiljaa
  • 0.5 dl silputtua basilikaa
  • mustapippuria
  • rucolaa
  • (parmesaania)

Valmistusohje

Helppotekoinen tomaattipasta ei ole pikaruokaa. Tomaatit voit halutessasi paahtaa jo edellisenä päivänä, jolloin itse ruoan tekeminen käy joutuisammin.

1. Paahda ensin tomaatit. Puolita tomaatit ja pane uunivuokaan. Valuta pinnalle öljyä ja mausta tomaatit suolalla, pippurilla, sokerilla ja timjaminlehdillä. Paahda tomaatteja miedossa, noin 100-asteisessa uunissa puolitoista tuntia.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää yrttisilput ja ohuiksi viipaloidut valkosipulinkynnet. Kuumenna hetki ja kääntele sekaan valutetut spagetit.

3. Annostele spagetti lautasille, lisää päälle tomaatit ja rucolaa. Viimeistele annokset vastajauhetulla mustapippurilla ja halutessasi parmesaanilastuilla tai -raasteella.

X