Pastaa timjamitomaattien kera
Ainekset
- 8–12 cocktailtomaattia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 tl sokeria
- 1 rkl timjaminlehtiä
- suolaa, mustapippuria
Pastaan
- 300 g tummaa spagettia
- 1 dl oliiviöljyä
- 3–4 valkosipulinkynttä
- 1 dl silputtua lehtipersiljaa
- 0.5 dl silputtua basilikaa
- mustapippuria
- rucolaa
- (parmesaania)
Valmistusohje
Helppotekoinen tomaattipasta ei ole pikaruokaa. Tomaatit voit halutessasi paahtaa jo edellisenä päivänä, jolloin itse ruoan tekeminen käy joutuisammin.
1. Paahda ensin tomaatit. Puolita tomaatit ja pane uunivuokaan. Valuta pinnalle öljyä ja mausta tomaatit suolalla, pippurilla, sokerilla ja timjaminlehdillä. Paahda tomaatteja miedossa, noin 100-asteisessa uunissa puolitoista tuntia.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää yrttisilput ja ohuiksi viipaloidut valkosipulinkynnet. Kuumenna hetki ja kääntele sekaan valutetut spagetit.
3. Annostele spagetti lautasille, lisää päälle tomaatit ja rucolaa. Viimeistele annokset vastajauhetulla mustapippurilla ja halutessasi parmesaanilastuilla tai -raasteella.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous