Reseptit

Pastaa tuoretomaattikastikkeen ja vuohenjuuston kera

Tarjoa pasta tällä kertaa tuoretomaattikastikkeen ja vuohenjuuston kera.
Teksti: Leena Valta

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10 kypsää tomaattia

marinadi:

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • muutama tippa balsamiviinetikkaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • muutama kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • ripaus chilihiutaleita
  • rouhittua mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi:

  • 300 g täysjyväspagettia
  • 200 g raejuustoa (rasvaa max 2 %)
  • 60 g vuohenjuustoa

Valmistusohje

 

1. Kalttaa tomaatit, halkaise ja poista siemenet. Leikkaa tomaa­tin malto pieniksi kuutioiksi.

2. Sekoita oliiviöljy ja balsamiviini­etikka keskenään. Kuori ja hienon­na valkosipulinkynnet ja lisää ma­rinadiin. Lisää muut mausteet ja tomaatit ja anna marinoitua jää­kaapissa vähintään puoli tuntia.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Lisää pastan joukkoon raejuusto ja tuoreto­maattikastike.

4. Koristele pasta basilikanlehdillä ja murennetulla vuohenjuustolla.

X