Mainos Reseptit

Pata porisee: Suklaa-hasselpähkinäpataleipä

2.12.2015 Teksti: Pata porisee Kuvat: Pata porisee

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

6 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1.5 tl suolaa
0.5 tl kuivahiivaa
0.5 dl Dansukker Muscovadosiirappia
3 dl vettä
0.5 dl hasselpähkinöitä paahdettuna
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Valmistusohje

Yhdistä kulhossa jauhot, suola ja kuivahiiva. Lisää siirappi reilusti kädenlämpöisen veden joukkoon ja lisää neste jauhojen sekaan, sekoita nopeasti. Taikinaa ei vaivata. Peitä kulho kelmulla ja jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan 12–16 tunniksi.

Paahda hasselpähkinöitä kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori lähtee irtoamaan. Kuori pähkinät kuumina. Rouhi suklaa reilun kokoisiksi paloiksi.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Ripottele suklaarouhe ja (jäähtyneet) hasselpähkinät taikinan päälle. Älä vaivaa taikinaa, mutta kääntele sen verran että saat täytteet taikinan sekaan. Muotoile taikina palloksi. Nosta leipä kohoamaan peitettynä 30 minuutiksi.

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota kannellinen, 2–3 litran uunipata ja laita se kylmään uuniin. Kun taikina on kohonnut pöydällä 30 minuuttia, ota kuuma pata uunista ja sipaise sen pohjalle ja reunoille hiukan öljyä. Nosta taikina kuumaan pataan. Pane kansi päälle ja nosta pata uuniin 30 minuutiksi. Ota tämän jälkeen kansi pois ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Ota pata uunista ja kumoa leipä. Jäähdytä leipä ritilän päällä.

Pata porisee -blogi osallistuu Dansukkerin ja Ruoka.fi:n Vuoden makein herkku -blogihaasteeseen.