Reseptit

Pehmeä jogurttijuusto

18.5.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pehmeästi levittyvä jogurttijuusto maistuu leivän päällisenä. Juuston voi valuttaa puumuotissa, pienessä siivilässä tai kahvinsuodattimessa. Mausta helppotekoinen jogurttijuusto mielesi mukaan.

Ainekset

5 dl maustamatonta jogurttia (10 % rasvaa)
100 g pehmeää raejuustoa (2 % rasvaa)
3/4 tl suolaa
3 rkl silputtuja tuoreyrttejä tai ruohosipulia

Valmistusohje

1. Sekoita juustoainekset keskenään.

2. Pane massa valumaan joko suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen tai harsokankaalla vuorattuun pieneen siivilään. Voit myös käyttää perinteistä juustomuottia.

3. Pane juuston päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta, ja aseta suodatin tai siivilä kulhon päälle, johon juustosta valuva hera kerääntyy.

4. Anna juuston kiinteytyä jääkapissa noin vuorokausi.

Vinkki: Kokeile juuston maustamista silputuilla oliiveilla tai aurinkokuivatuilla tomaateilla. Jos haluat juuston makuun potkua, lisää massaan pippurirouhetta.

Herkuttele juustolla:

761347-piimajuusto_Marstio.jpg

Piimäjuusto

772167-yrttijuusto.jpg

Yrttijuusto

768354-tuorejuustolevite.jpg

Tuorejuustolevite

Kotiliesi.fi: Kotijuusto