Pehmeä kesäkurpitsakeitto
Juusto tuo lisämakua keitoon. Esimerkiksi parmesaani viimeistelee ihanan pehmeästi kesäkurpitsakeiton.
Ainekset
Pehmeä kesäkurpitsakeitto
- 1 iso (400 g) kesäkurpitsa
- 100 g palsternakkaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 veitsenkärjellinen currya ja kurkumaa
- 4 dl vettä
- 1 nippu tuoretta timjamia
- 1/4 tl suolaa
Parmesaanilastut
- 50 g raastettua parmesaania
Valmistusohje
Pehmeä kesäkurpitsakeitto tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin parmesaanilastut. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi ja nosta neljään kasaan leivinpaperoidun uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Kuori kesäkurpitsasta vihreä osa pois ja paloittele sisus. Kuori ja paloittele palsternakka, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia ja mausteita kattilanpohjalla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää vettä ja anna kiehua noin 10 minuuttia kannen alla. Lisää loppuvaiheessa kunnon nippu tuoretta timjamia, mutta älä enää sekoita. Anna makujen vain uuttua.
3. Nosta kattila syrjään, kun palsternakkapalat tuntuvat pehmeiltä. Nosta timjaminoksat pois ja mausta keitto suolalla. Soseuta ja annostele tarjoilulaseihin. Nosta jokaisen tarjoiluastian päälle parmesaanilastu ja tarjoa keitto dukkah-leipätikkujen kanssa.
Vinkki: Kokeile veden sijaan kivennäisvettä ja tarjoile pehmeä kesäkurpitsakeitto hyvin jäähdytettynä.
Kokeile myös kesäkurpitsakeittoa feta-juuston kera.
Katso myös: Parasta kesäkurpitsasta: kesäkurpitsa-focaccia ja muut houkuttavat reseptit
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin säilöt kesäkurpitsan oliiviöljyyn
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous