Reseptit

Pehmeä kesäkurpitsakeitto

Juusto tuo lisämakua keitoon. Esimerkiksi parmesaani viimeistelee ihanan pehmeästi kesäkurpitsakeiton.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pehmeä kesäkurpitsakeitto

  • 1 iso (400 g) kesäkurpitsa
  • 100 g palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 veitsenkärjellinen currya ja kurkumaa
  • 4 dl vettä
  • 1 nippu tuoretta timjamia
  • 1/4 tl suolaa

Parmesaanilastut

  • 50 g raastettua parmesaania

Valmistusohje

Pehmeä kesäkurpitsakeitto tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin parmesaanilastut. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi ja nosta neljään kasaan leivinpaperoidun uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Kuori kesäkurpitsasta vihreä osa pois ja paloittele sisus. Kuori ja paloittele palsternakka, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia ja mausteita kattilanpohjalla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää vettä ja anna kiehua noin 10 minuuttia kannen alla. Lisää loppuvaiheessa kunnon nippu tuoretta timjamia, mutta älä enää sekoita. Anna makujen vain uuttua.

3. Nosta kattila syrjään, kun palsternakkapalat tuntuvat pehmeiltä. Nosta timjaminoksat pois ja mausta keitto suolalla. Soseuta ja annostele tarjoilulaseihin. Nosta jokaisen tarjoiluastian päälle parmesaanilastu ja tarjoa keitto dukkah-leipätikkujen kanssa.

Vinkki: Kokeile veden sijaan kivennäisvettä ja tarjoile pehmeä kesäkurpitsakeitto hyvin jäähdytettynä.

Kokeile myös kesäkurpitsakeittoa feta-juuston kera.

Katso myös: Parasta kesäkurpitsasta: kesäkurpitsa-focaccia ja muut houkuttavat reseptit

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin säilöt kesäkurpitsan oliiviöljyyn

X