Pehmeä maksapasteija
Pehmeä maksapasteija on helppotekoinen herkku. Sen valmistukseen tarvitset monitoimikoneen. Halutessasi voit viimeistellä maksapasteijan pinnan kiilteellä.
Ainekset
- 300 g broilerin maksaa
- 1 hienonnettu sipuli
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 100 g voita
- 2.5 tl Worchestershirekastiketta
- 0.5 dl sherryä tai portviiniä
- 0.5 dl kermaa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- timjamia
Valmistusohje
Sulata maksa ja poista jänteet. Sulata 2 rkl voita pannulla, lisää maksat ja sipulisilput. Paista keskilämmöllä juuri ja juuri kypsäksi. Nosta pannu pois levyltä, lisää loput voista ja anna voin sulaa. Jäähdytä seos ja kaada monitoimikoneeseen. Lisää sekaan kerma, alkoholi ja mausteet. Pyöräytä seos sileäksi, tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
Kaada massa pieneen pateevuokaan ja anna jähmettyä kylmässä yön yli. Halutessasi voit viimeistellä maksapasteijan pinnan kiilteellä. Sulata 2 liivatelehteä kuumaan vesitilkkaan ja sekoita 1 dl:aan viiniä. Levitä vähän hyytyneenä pasteijan pinnalle.
Lisää maksaherkkuja:
Kotiliesi.fi: Maksapatee mustaherukoiden kera
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous