Reseptit

Pehmeä maksapasteija

Pehmeä maksapasteija on helppotekoinen herkku. Sen valmistukseen tarvitset monitoimikoneen. Halutessasi voit viimeistellä maksapasteijan pinnan kiilteellä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g broilerin maksaa
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 100 g voita
  • 2.5 tl Worchestershirekastiketta
  • 0.5 dl sherryä tai portviiniä
  • 0.5 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • timjamia

Valmistusohje

Sulata maksa ja poista jänteet. Sulata 2 rkl voita pannulla, lisää maksat ja sipulisilput. Paista keskilämmöllä juuri ja juuri kypsäksi. Nosta pannu pois levyltä, lisää loput voista ja anna voin sulaa. Jäähdytä seos ja kaada monitoimikoneeseen. Lisää sekaan kerma, alkoholi ja mausteet. Pyöräytä seos sileäksi, tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

Kaada massa pieneen pateevuokaan ja anna jähmettyä kylmässä yön yli. Halutessasi voit viimeistellä maksapasteijan pinnan kiilteellä. Sulata 2 liivatelehteä kuumaan vesitilkkaan ja sekoita 1 dl:aan viiniä. Levitä vähän hyytyneenä pasteijan pinnalle.

Lisää maksaherkkuja:

797244-valimer._maksapatee_Hautala.jpg

Välimerellinen maksapatee

975964-broilerinmaksapatee.jpg

Broilerinmaksapatee

857528-ranskalainen-maksapatee.jpg

Ranskalainen maksapatee

Kotiliesi.fi: Maksapatee mustaherukoiden kera

X