Pehmeä maksapasteija vasikan- tai broilerinmaksasta
Pehmeä maksapasteija on erityisen helppotekoinen, koska se ei vaadi uunissa kypsennystä. Maksapasteijassa voit käyttää joko vasikan- tai broilerinmaksaa.
Ainekset
- 250-300 g vasikanmaksaa (myös broilerinmaksa käy hyvin)
- 1 pieni sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- tilkka öljyä tai nokare voita
- noin 4 anjovisfileetä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- ripaus rakuunaa ja timjamia
- 100 g pehmeää voita
- (tilkka madeiraa, sherryä tai konjakkia)
Valmistusohje
1. Paloittele vasikanmaksa tai sulata broilerinmaksa. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista maksapalat paistinpannulla miedolla lämmöllä juuri ja juuri kypsiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Anna jäähtyä. Hauduta sipulisilppu pehmeäksi valkosipulin kanssa.
2. Hienonna maksa, sipulit ja anjovisfileet tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Lisää pehmeä voi nokareina ja pyöräytä massa sileäksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Halutessasi voit lisätä pasteijan mausteeksi tilkan madeiraa, sherryä tai konjakkia. Ota pasteija huoneenlämpöön pehmenemään noin puoli tuntia ennen tarjoamista.
Lisää ruokia maksasta:
Kotiliesi.fi: Savulohipatee
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous