Reseptit

Pehmeä maksapasteija vasikan- tai broilerinmaksasta

Pehmeä maksapasteija on erityisen helppotekoinen, koska se ei vaadi uunissa kypsennystä. Maksapasteijassa voit käyttää joko vasikan- tai broilerinmaksaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250-300 g vasikanmaksaa (myös broilerinmaksa käy hyvin)
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tilkka öljyä tai nokare voita
  • noin 4 anjovisfileetä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • ripaus rakuunaa ja timjamia
  • 100 g pehmeää voita
  • (tilkka madeiraa, sherryä tai konjakkia)

Valmistusohje

1. Paloittele vasikanmaksa tai sulata broilerinmaksa. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista maksapalat paistinpannulla miedolla lämmöllä juuri ja juuri kypsiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Anna jäähtyä. Hauduta sipulisilppu pehmeäksi valkosipulin kanssa.

2. Hienonna maksa, sipulit ja anjovisfileet tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Lisää pehmeä voi nokareina ja pyöräytä massa sileäksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Halutessasi voit lisätä pasteijan mausteeksi tilkan madeiraa, sherryä tai konjakkia. Ota pasteija huoneenlämpöön pehmenemään noin puoli tuntia ennen tarjoamista.

Lisää ruokia maksasta:

779126-hirvipatee_Hautala.jpg

Hirvipatee

975964-broilerinmaksapatee.jpg

Broilerinmaksapatee

punajuuri-sinihomejustopatee

Punajuuri-sinihomejuustopatee

Kotiliesi.fi: Savulohipatee

X