Reseptit

Pekaani-päärynä-pastasalaatti

Päärynäinen pähkinä-pastasalaatti toimii niin arjessa kuin juhlassakin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g gluteenitonta riisipenneä

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus kanelia

Lisäksi

  • 3 päärynää
  • 1 rkl saksanpähkinäöljyä
  • 100 g rucolaa
  • 50 g sinihomejuustoa muruina
  • 3 rkl pekaanipähkinöitä paahdettuna

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi, valuta ja jäähdytä kyl­män veden alla.

2. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja kääntele joukkoon pasta. Jätä maustumaan.

3. Leikkaa päärynät lohkoiksi. Kuumenna pähkinäöljy pais­tinpannulla ja ruskista päärynä­lohkot nopeasti pannulla.

4. Levitä rucola salaattivadille ja lisää joukkoon maustunut pasta. Asettele päälle päärynä­lohkot ja ripottele pinnalle sini­homejuusto.

5. Viimeistele rouhituilla pekaanipähkinöillä ja tarjoile.

Pasta tekee salaatista ruokaisan:

Teresa Välimäen broileri-pastasalaatti

Broileri-pastasalaatti

ruokaisa pastasalaatti

Ruokaisa pastasalaatti

broileri-pestosalaatti

Broileri-pestosalaatti

Kotiliesi.fi: Itämainen kana-pastasalaatti

X