Reseptit

Pekaanipähkinäpiirakka

Pekaanipiirakka Amerikan malliin leivottuna on ihanan imelä piiras. Nauti piirakka kermavaahto- tai vaniljajäätelönokareen kanssa jälkiruokana.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pekaanipähkinäpiirakka

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 125 g voita
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 5 dl pekaanipähkinöitä
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Pekaanipähkinäpiirakka leivotaan näin:

1. Valmista taikina nyppimällä jauhot, sokeri ja vaniljasokeri voihin. Lisää vesi ja vaivaa taikina nopeasti sekaisin. Painele tai kauli taikina joko neljän pikkuvuoan (10 cm) tai yhden ison piirasvuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille. Pane pohja(t) hetkeksi pakastimeen.

2. Pistele piirakkapohjat haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

3. Sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja siirappi. Hauduta täytettä hiljalleen hetki. Ota kattila pois levyltä, lisää pähkinät ja vaniljasokeri.

4. Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista edelleen noin 15 minuuttia. Tarjoa pekaanipähkinäpiirakka vaniljajäätelöpallon tai kanelilla maustetun kermavaahtonokareen kera.

Saatat pitää myös pähinätortusta, kinuskisista pekaani-pähkinäpullista tai persikka-pekaanipaistoksesta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan pekaanipalat.

 

 

X