Pekaanipähkinäpiirakka
Pekaanipiirakka Amerikan malliin leivottuna on ihanan imelä piiras. Nauti piirakka kermavaahto- tai vaniljajäätelönokareen kanssa jälkiruokana.
Ainekset
Pekaanipähkinäpiirakka
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 125 g voita
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 dl siirappia
- 5 dl pekaanipähkinöitä
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Pekaanipähkinäpiirakka leivotaan näin:
1. Valmista taikina nyppimällä jauhot, sokeri ja vaniljasokeri voihin. Lisää vesi ja vaivaa taikina nopeasti sekaisin. Painele tai kauli taikina joko neljän pikkuvuoan (10 cm) tai yhden ison piirasvuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille. Pane pohja(t) hetkeksi pakastimeen.
2. Pistele piirakkapohjat haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
3. Sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja siirappi. Hauduta täytettä hiljalleen hetki. Ota kattila pois levyltä, lisää pähkinät ja vaniljasokeri.
4. Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista edelleen noin 15 minuuttia. Tarjoa pekaanipähkinäpiirakka vaniljajäätelöpallon tai kanelilla maustetun kermavaahtonokareen kera.
Saatat pitää myös pähinätortusta, kinuskisista pekaani-pähkinäpullista tai persikka-pekaanipaistoksesta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan pekaanipalat.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous