Reseptit

Pekaanipähkinäpiirakka

25.12.2018 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Pekka Nieminen / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos
Paahteisen pähkinäinen pekaanipiirakka maistuu vaikkapa kanelilla maustetun vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kanssa.

Ainekset

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 kananmuna
1/4 tl suolaa

Taatelikinuski:

200 g pehmeitä taateleita (kivettömiä)
100 g pekaanipähkinöitä
2 dl mantelijuomaa

Koristeluun:

150 g pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

1. Valmista ensin pohja. Nypi jauhot, suola ja kylmä voi murumaiseksi. Lisää muna
ja sekoita tasaiseksi. Pane taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Tee täyte. Soseuta kaikki kinuskin ainekset tasaiseksi monitoimikoneella. Valmis kinuski on notkeaa ja pehmeästi levittyvää.

3. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle ja koristele pähkinöillä. Jatka paistamista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme