823974-pekaanipahkina.jpg
Reseptit

Pekaanipähkinäpiiras

Vinkki: pekaanipähkinäpiirakan taikina sopii myös luumupiirakan pohjaksi!
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 keltuainen
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 200 g pekaanipähkinöitä
  • 2–3 munaa
  • 1 dl tavallista sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1.5 dl vaaleaa siirappia
  • 0.5 dl sulatettua voita tai margariinia
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa huoneenlämpöiseen voihin sokeri ja vaniljasokeri. Lisää keltuainen hyvin vatkaten. Lisää lvehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita vain sen verran, että saat tasaisen taikinan.

2. Voitele 4–6 pientä annosvuokaa voilla tai margariinilla. Painele taikina jauhotetuin sormin vuokien pohjalle ja reunoille. Anna pohjien jähmettyä hetki kylmässä.

3. Hienonna pähkinät karkeasti. Jätä muutamia pähkinänpuolikkaita piirakan koristeeksi. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää sokerit, siirappi, pähkinät, voisula ja vaniljasokeri.

4. Pistele piiraspohjaan haarukalla reikiä. Kaada päälle täyte. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes pohja on kauniin ruskea ja täyte jähmettynyt.

Vinkki: Taikina sopii myös luumupiirakan pohjaksi. Leikkaa 6–8 tuoretta luumua lohkoiksi. Sekoita luumuihin 2 rkl fariinisokeria ja kaada päälle 2 rkl konjakkia tai rommia. Anna maustua. Levitä luumut piiraspohjan päälle. Lisää pinnalle muutamia voinokareita ja ripaus sokeria Paista 200 asteessa.

X