Pekaanipähkinäpiiras
Vinkki: pekaanipähkinäpiirakan taikina sopii myös luumupiirakan pohjaksi!
Ainekset
pohja
- 125 g voita tai margariinia
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 keltuainen
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 200 g pekaanipähkinöitä
- 2–3 munaa
- 1 dl tavallista sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1.5 dl vaaleaa siirappia
- 0.5 dl sulatettua voita tai margariinia
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Vatkaa huoneenlämpöiseen voihin sokeri ja vaniljasokeri. Lisää keltuainen hyvin vatkaten. Lisää lvehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita vain sen verran, että saat tasaisen taikinan.
2. Voitele 4–6 pientä annosvuokaa voilla tai margariinilla. Painele taikina jauhotetuin sormin vuokien pohjalle ja reunoille. Anna pohjien jähmettyä hetki kylmässä.
3. Hienonna pähkinät karkeasti. Jätä muutamia pähkinänpuolikkaita piirakan koristeeksi. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää sokerit, siirappi, pähkinät, voisula ja vaniljasokeri.
4. Pistele piiraspohjaan haarukalla reikiä. Kaada päälle täyte. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes pohja on kauniin ruskea ja täyte jähmettynyt.
Vinkki: Taikina sopii myös luumupiirakan pohjaksi. Leikkaa 6–8 tuoretta luumua lohkoiksi. Sekoita luumuihin 2 rkl fariinisokeria ja kaada päälle 2 rkl konjakkia tai rommia. Anna maustua. Levitä luumut piiraspohjan päälle. Lisää pinnalle muutamia voinokareita ja ripaus sokeria Paista 200 asteessa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous