Reseptit

Pekingin-possu

Pekingin-possupadan juju on mausteisessa, lyhyessä liemessä, jossa kypsyessään possupalat maustuvat ja karamellisoituvat.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg possun niskaa
  • 1 vihreä chili
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 cm:n pala inkivääriä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 3 rkl soijakastiketta
  • n. 2 rkl chilitahnaa (esim. gochjuang)
  • 1 rkl puna-­ tai sherryviinietikkaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 tähtianista
  • 1 tl suolaa
  • (tilkka vettä tai lihalientä)

Valmistusohje

1. Leikkaa possu pieniksi kuu­tioiksi. Silppua chili, valkosipu­linkynnet ja inkivääri. Kuumen­na öljy isolla paistinpannulla tai vokissa. Lisää silput ja kuumenna hetki sekoitellen.

2. Lisää lihapalat ja kaikki loput aineet pannulle. Paista sekoitel­len, kunnes liha ruskistuu kau­niisti.

3. Siirrä ruoka pataan ja pane pata jälkikypsymään 190-­asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi. Se­ koittele lihaa pari kertaa kypsy­ misen aikana ja lisää tarvittaessa nestettä. Ruoka on valmista, kun liha on mureaa ja liemi makean mausteista.

X