Pekingin-possu
Pekingin-possupadan juju on mausteisessa, lyhyessä liemessä, jossa kypsyessään possupalat maustuvat ja karamellisoituvat.
Ainekset
- 1 kg possun niskaa
- 1 vihreä chili
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 cm:n pala inkivääriä
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl fariinisokeria
- 3 rkl soijakastiketta
- n. 2 rkl chilitahnaa (esim. gochjuang)
- 1 rkl puna- tai sherryviinietikkaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 2 tähtianista
- 1 tl suolaa
- (tilkka vettä tai lihalientä)
Valmistusohje
1. Leikkaa possu pieniksi kuutioiksi. Silppua chili, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla tai vokissa. Lisää silput ja kuumenna hetki sekoitellen.
2. Lisää lihapalat ja kaikki loput aineet pannulle. Paista sekoitellen, kunnes liha ruskistuu kauniisti.
3. Siirrä ruoka pataan ja pane pata jälkikypsymään 190-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi. Se koittele lihaa pari kertaa kypsy misen aikana ja lisää tarvittaessa nestettä. Ruoka on valmista, kun liha on mureaa ja liemi makean mausteista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous