Reseptit 24.7.2013

Pekoni-briequiche

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

taikina:

125 g voita tai margariinia
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
125 g maitorahkaa
2 dl vehnäjauhoja

täyte:

250 g fileepekonia
1/4 purjoa
200 g briejuustoa
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
125 g maitorahkaa
1 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Jo pelkkä ajatus muhevasta pekoni-briequichesta saa veden nousemaan kielelle.

Nypi rasva, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää maitorahka. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista. Painele taikina levyksi ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Paloittele pekonit ja paahda pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu purjo ja nosta pannu syrjään jäähtymään.

Vuoraa piirakkavuoka pohjataikinalla ja pistele pohjaan reikiä haarukalla. Nosta päälle leivinpaperiarkki ja kaada paperin päälle painoksi raakaa riisiä tai herneitä. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Poista painot sekä paperi.

Viipaloi briejuusto taikinapohjan päälle ja levitä päälle pekoniseos. Sekoita kulhossa munat, kerma, rahka ja parmesaaniraaste ja kaada piirakan päälle. Jatka paistamista vielä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on pinnalta kauniin ruskea.

Kommentit (2)

Nuo ruokaohjeet kummastuttaa, eikö ole ihan tavallisia ruokia, ei nuo höttös ruoat riitä raavaalle miehelle joka tekee raskasta työtä.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi