Reseptit

Pekoni-mozzarella-pastavuoka

Pekoni-mozzarella-pastavuoka voi hyvinkin olla uusi arkiruokasuosikkisi. Pastavuoka syntyy käden käänteessä ilman erilaisten kastikkeiden keittelyä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pekoni-mozzarella-pastavuoka:

  • 400 g pastaa (esim. farfalle)
  • 1 pkt (180 g) pekonia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl dijoninsinappia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3 rkl hienonnettua basilikaa
  • 2 palloa mozzarellajuustoa

Valmistusohje

Pekoni-mozzarella-pastavuoka tehdään helposti näin:

1. Keitä pasta napakan kypsäksi ja valuta lävikössä. Kaada pasta uunivuokaan.

2. Suikaloi pekoni ja paista se rapeaksi paistinpannulla. Lisää pannulle kerma, tuorejuusto ja sinappi. Sekoita hyvin ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Kaada seos pastan joukkoon uunivuokaan, lisää myös basilika ja kääntele maut sekaisin.

4. Revi mozzarellat pastavuoan pinnalle.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Katso myös: Rakastetaanko teilläkin makaronilaatikkoa? Kokeile silloin myös näitä suussa sulavia pastavuokia

Katso myös Kotiliesi.fi: Makaronilaatikko on kaikkien aikojen rakastetuin arkiruoka – onko suosikkisi perinteinen liha-makaronilaatikko vai uuniruoan moderni kasvisversio?  

X