
Pekoni-mozzarella-pastavuoka
Pekoni-mozzarella-pastavuoka voi hyvinkin olla uusi arkiruokasuosikkisi. Pastavuoka syntyy käden käänteessä ilman erilaisten kastikkeiden keittelyä.
Ainekset
Pekoni-mozzarella-pastavuoka:
- 400 g pastaa (esim. farfalle)
- 1 pkt (180 g) pekonia
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 rkl dijoninsinappia
- suolaa
- mustapippuria
- 3 rkl hienonnettua basilikaa
- 2 palloa mozzarellajuustoa
Valmistusohje
Pekoni-mozzarella-pastavuoka tehdään helposti näin:
1. Keitä pasta napakan kypsäksi ja valuta lävikössä. Kaada pasta uunivuokaan.
2. Suikaloi pekoni ja paista se rapeaksi paistinpannulla. Lisää pannulle kerma, tuorejuusto ja sinappi. Sekoita hyvin ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Kaada seos pastan joukkoon uunivuokaan, lisää myös basilika ja kääntele maut sekaisin.
4. Revi mozzarellat pastavuoan pinnalle.
5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Katso myös: Rakastetaanko teilläkin makaronilaatikkoa? Kokeile silloin myös näitä suussa sulavia pastavuokia
Katso myös Kotiliesi.fi: Makaronilaatikko on kaikkien aikojen rakastetuin arkiruoka – onko suosikkisi perinteinen liha-makaronilaatikko vai uuniruoan moderni kasvisversio?
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous