Reseptit

Pekoni-oliivi -possurulla

Pekonilla ja oliiveilla täytetty possurulla loistaa illallispöydän pääruokana. Sinappisen possurullan kanssa tarjoillaan lanttulaatikkoa.

Teksti:
Visa Nurmi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g porsaan ulkofileetä
  • 170 g pekonia
  • 50 g vihreitä oliiveja viipaloituna
  • 3 rkl Dijon-sinappia
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Valmistusohje

Leikkaa filee 7–8 mm paksuiseksi laataksi terävällä veitsellä fileetä pituussuuntaan kiertäen. Sivele levylle sinappi ja mausta kevyesti suolalla sekä mustapippurilla.

Lado levylle pekoniviipaleet ja oliiviviipaleet.

Kääri levy tiiviiksi rullaksi ja sido se paistilangalla tiukaksi paketiksi. Ruskista rullan pinta kevyesti pannulla. Mausta pinta varovasti suolalla ja pippurilla. Kypsennä paistovuoassa 200-asteessa ensin noin 15 minuuttia. Kääri rulla alumiinifolioon ja jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia.

Anna lihan vetäytyä hetki ennen leikkaamista.

Kastikkeen voit tehdä sekoittamalla lihan paistoliemeen hiukan sinappia ja tilkan kermaa. Kuumenna kastike ja sekoita se tasaiseksi.

Tarjoile lanttulaatikon kera.

X