pekoni-possua ja paahdettua valkosipuli-perunamuusia
Tarjoa paahdettu perunamuusi esimerkiksi pekonipossun kera.
Reseptit

Pekoni-possua ja paahdettua perunamuusia

Mehevä pekonipossu saa seurakseen uuniperunoista valmistetun perunamuusin. Paahtaminen antaa muusille ihanan täyteläisen maun. Muusi maustetaan pikantisti valkosipulilla.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g possun ulkofileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 pkt pekonia suikaleina
  • 400 g ruskeita herkkusieniä tai siitakesieniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1-2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Paahdettu valkosipuli-perunamuusi

  • 1 kg uuniperunoita
  • 1 1/2 dl kuumaa maitoa
  • 50 g voita
  • 6 valkosipulinkynttä
  • ripaus suolaa
  • 3 rkl raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Valmista ensin perunamuusi. Pese perunat ja pistele ne haarukalla. Paahda perunoita uunipellillä 200-as- teisessa uunissa noin 1 tunti. Mittaa keskikokoiseen kattilaan maito ja voi. Lisää kuoritut ja halkaistut valkosipulinkynnet. Kiehauta ja hauduta muutama minuutti niin, että valkosipulit kypsyvät. Soseuta kynnet maito-voi- seokseen sauvasekoittimella. Halkaise perunat ja kaavi kypsä sisältö samaan kattilaan. Sekoita valkosipuliseos ja perunat sähkövatkaimella sekaisin ja tasaiseksi muusiksi. Lisää tarvittaessa maitoa. Mausta suolalla. Lusikoi muusi uunivuokaan ja ripottele pinnalle parmesaaniraaste. Gratinoi 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

2. Leikkaa possunfilee 1–2 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Mausta ne molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Ruskista viipaleet molemmin puolin pannulla ja nosta ne uunivuokaan.

3. Lisää pannulle pekonisuikaleet ja ruskista. Kaada ne vuokaan. Ruskista samalla pannulla vielä viipaloidut sienet ja lisää myös ne vuokaan. Kaada paistinpannulle kerma ja valkoviini. Kiehauta ja mausta sinapilla sekä suolalla ja mustapippurilla. Lisää myös persilja. Kaada kastike vuokaan.

4. Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin 15–20 minuutiksi. Tarjoile paahdetun perunamuusin ja uunikasvisten kera.

Meheviä possuruokia:

pippuripossu_ja_uunikasvikset

Pippuripossu ja uunikasvikset

porsaankylkeä uunissa ja juuriselleripyreetä

Porsaankylkeä uunissa ja juuriselleripyreetä

yrteillä kuorrutettu possunfilee

Yrteillä kuorrutettu possunfilee

Kotiliesi.fi Yrttimarinoitu possunfilee

X