Reseptit

Pekoni-ruusukaalipaistos

Täyteläinen lisuke esimerkiksi kanalle valmistuu makeista ruusukaaleista, paahdetusta pekonista ja omenasta. Paistos kypsyy uunissa noin puoli tuntia.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g ruusukaaleja
  • 3 viipaletta pekonia
  • 1 iso omena
  • 2 rkl siideriviinietikkaa
  • 3 oksaa tuoretta timjamia
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese ruusukaalit ja leikkaa niistä kannat ohuesti, tarvittaessa poista päällimmäiset lehdet. Höyrytä ruusukaaleja viitisen minuuttia. Pilko pekonit ja paahda niitä uunissa 10 minuuttia. Pilko omena kuorineen ja poista siemenkota.

2. Sekoita laakeassa uunikulhossa höyrytetyt ruusukaalit, paahdettu pekonisilppu ja omenakuutiot. Mausta siideriviinietikalla, hienonnetulla tuoreella timjamilla ja ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia.

Lisää ruokia ruusukaalista:

987517-ruusukaali_kantarellisalaatti.jpg

Lämmin ruuskaali-kantarellisalaatti

987255-Paistetut_ruusukaalit,590.jpg

Hunajavoissa paistetut ruusukaalit

733591-juurekset2.jpg

Pikapaistetut juurekset

Kotiliesi.fi: Ruusukaalivuoka

X