Reseptit

Pekonifrittata

Pekonifrittata maistuu mahtavalta myös kylmänä. Kun paistat frittatan valurautapannulla uunissa, varmista ettei pannussa ole uunissa vaurioituvia puu- tai muoviosia. Leikkaa frittata jäähtyneenä valmiiksi annospaloiksi ja pakkaa eväsrasiaan.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pekonifrittata:

  • 1 pkt (180 g) pekonia
  • 1 sipuli
  • 6 kananmunaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 rkl sinappia
  • 100 g juustoraastetta

Päälle:

  • 1 dl tuoreita yrttejä (esim. minttua, basilikaa, rosmariinia, timjamia)
  • 2 dl kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2. Leikkaa pekoniviipaleet puoliksi. Kuori sipuli, leikkaa puoliksi ja viipaloi ohuiksi suikaleiksi. Levitä pekonit kylmälle valurautapannulle. Kuumenna ja paista, kunnes pekoneista irtoaa pannulle rasvaa. Lisää sipulit. Jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan, kunnes pekonit ovat rapeita ja sipulit pehmeitä.

3. Nosta seos lautaselle. Älä pese pannua.

4. Sekoita kulhossa kananmunat, ranskankerma ja sinappi. Kaada seos valurautapannulle. Nostele päälle pekoni-sipulisekoitus. Lisää juustoraaste. Kypsennä uunissa 15 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt. Lisää päälle hienonnetut yrtit ja huuhdotut kirsikkatomaatit. Tarjoa pekonifrittatan kanssa leipää.

X