
Pekonifrittata
Pekonifrittata maistuu mahtavalta myös kylmänä. Kun paistat frittatan valurautapannulla uunissa, varmista ettei pannussa ole uunissa vaurioituvia puu- tai muoviosia. Leikkaa frittata jäähtyneenä valmiiksi annospaloiksi ja pakkaa eväsrasiaan.
Ainekset
Pekonifrittata:
- 1 pkt (180 g) pekonia
- 1 sipuli
- 6 kananmunaa
- 1 dl ranskankermaa
- 2 rkl sinappia
- 100 g juustoraastetta
Päälle:
- 1 dl tuoreita yrttejä (esim. minttua, basilikaa, rosmariinia, timjamia)
- 2 dl kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
2. Leikkaa pekoniviipaleet puoliksi. Kuori sipuli, leikkaa puoliksi ja viipaloi ohuiksi suikaleiksi. Levitä pekonit kylmälle valurautapannulle. Kuumenna ja paista, kunnes pekoneista irtoaa pannulle rasvaa. Lisää sipulit. Jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan, kunnes pekonit ovat rapeita ja sipulit pehmeitä.
3. Nosta seos lautaselle. Älä pese pannua.
4. Sekoita kulhossa kananmunat, ranskankerma ja sinappi. Kaada seos valurautapannulle. Nostele päälle pekoni-sipulisekoitus. Lisää juustoraaste. Kypsennä uunissa 15 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt. Lisää päälle hienonnetut yrtit ja huuhdotut kirsikkatomaatit. Tarjoa pekonifrittatan kanssa leipää.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous