Reseptit

Pekoniin kääritty broileri

Pekoniin kääritty broileri on helppo valmistaa. Kokeile rosmariinin sijaan timjamia tai salviaa ja korvaa pekoni ilmakuivatulla kinkulla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pekoniin kääritty broileri

  • 4 broilerin paistileikettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 4 viipaletta pekonia
  • 4 oksaa rosmariinia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl hienonnettua rosmariinia
  • 1 rkl karkeaa dijoninsinappia
  • 1/4 tl mustapippuria

Lisäksi

  • 150 g herkkusieniä
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

Pekoniin kääritty broileri tehdään helposti näin:

1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön viimeistään puoli tuntia ennen valmistusta. Mausta ne molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.

2. Aseta leikkeiden päälle rosmariininoksa ja kääri jokaisen ympärille pekoniviipale.

3. Kuumenna oliiviöljy ja voi paistinpannulla ja paista pekoniin käärittyihin paistileikkeisiin hyvä väri molemmin puolin napakalla lämmöllä.

4. Laske sitten hieman lämpöä ja lisää pannulle kerma, rosmariini, sinappi sekä mustapippuri.

5. Kiehauta kastike ja hauduta matalalla lämmöllä kannen alla niin, että paistileikkeet kypsyvät, noin 15 minuuttia.

6. Viipaloi herkkusienet ja paista ne voissa kauniin kullanruskeiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

7. Tarjoa pekoniin kääritty broileri paistettujen herkkusienten kera.

Katso myös: 6 x nopea arkiruoka broilerista – pyöräytä broilerista herkullinen kastike, salaatti, keitto tai pasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerin fileesuikale, koipireisi vai paistileike? – Katso, mikä sopii mihinkin ruokaan

X