Reseptit

Pekonilla täytetyt herkkusienet

Helpot ja herkulliset pekonilla täytetyt sienet syntyvät isoista portobellosienten lakeista tai isoista herkkusienistä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pekonilla täytetyt herkkusienet:

  • 4 isoa portobellosientä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 75 g parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Pekonilla täytetyt herkkusienet tehdään helposti näin:

1. Puhdista sienet tarvittaessa ja poista jalat. Laita sienet leivinpaperilla peitetylle uunipellille jalkapuoli ylöspäin. Valuta pintoihin tilkka oliiviöljyä ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

2. Suikaloi pekoni ja hienonna sienten jalat sekä valkosipulinkynnet.

3. Paista pekonisuikaleet rapeaksi paistinpannulla ja lisää joukkoon hienonnetut sienien jalat ja valkosipuli. Paista vielä minuutin verran. Nosta pannu liedeltä.

4. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja parmesaani. Lisää joukkoon pekoni-sieni-valkosipuliseos. Lusikoi täyte pellillä oleviin sienten lakkeihin, mausta pinta tuoreella mustapippurilla.

5. Paista täytettyjä sieniä 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa pekonilla täytetyt herkkusienet raikkaan salaatin kanssa.

Katso myös: Viljellyt sienet ovat todellista lähiruokaa – näin teet niistä upeita herkkuja

Katso myös Kotiliesi.fi: Portobello paistuu grillissä, taipuu burgeriksi ja täyttää suolaisen piirakan

X