7.4.2012

Pekoniminestrone

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 viipaletta pekonia
1 sipuli
2 porkkanaa
100 g juuriselleriä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyreetä
1 l kasvislientä
1.5 dl täysjyväpastaa, esim. Abez
1 pieni kesäkurpitsa
1 ps (200 g) pakasteherneitä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Pinnalle

hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Hienonna pekoni ja sipuli. Paista pekonia ensin kattilassa siten että rasva alkaa sulaa ja pekonit saavat hieman väriä. Lisää joukkoon sipulit ja anna niiden hieman pehmetä. Kuutioi porkkanat ja selleri. Lisää kasvikset kattilaan ja kääntele hetken aikaa, että ne pehmenevät. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyree sekä kasvisliemi ja pasta. Anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.

2. Halkaise kesäkurpitsa ja poista pehmeä sisus. Leikkaa pieniksi paloiksi ja lisää ne loppuvaiheessa herneiden kanssa. Lisää keittoon tarvittaessa nestettä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Ripottele keiton pinnalle hienonnettua persiljaa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi