27.4.2012

Pellavansiemensämpylät

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

24

Arvostelu

Ainekset

5 dl kalsiumpitoista soijamaitoa
25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 tl mineraalisuolaa
1 rkl hunajaa
1.5 dl pellavansiemeniä
0.8 dl rypsiöljyä
2 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
noin 5 dl hiivaleipäjauhoja

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen soijamaitoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhojen joukkoon. Lisää mineraalisuola, hunaja, pellavansiemenet, öljy, kaurahiutaleet, ruisjauhot ja hiivaleipäjauhoja sen verran, että saat sopivan kiinteän taikinan. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Anna kohota liinalla peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 24 osaan. Pyöritä taikinapalat sämpylöiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinalla peitettyinä noin puoli tuntia.

Paista sämpylöitä 200 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia. Nauti hummuksen, sitrushedelmien tai marjojen ja vihreän teen kanssa aamu- tai välipalaksi.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi